ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ :
Home » , » ΕΣΚΑΝΑ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ 2013-2014

ΕΣΚΑΝΑ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ 2013-2014

Written By STARENTZIS SAKIS on Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013 | 10:22:00 π.μ.

ΕΣΚΑΝΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.:  553
ΠΕΙΡΑΙΑΣ:  28 ΜΑΪΟΥ 2013
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014
     
Σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων (2725/1999,3057/2002 και 3264/2004),των Καταστατικών της Ε.Ο.Κ. και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. 2013-2014,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ της αγωνιστικής  περιόδου 2013-2014 με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 , δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία:
1) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Α.Ο.,
2) ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Α.Ο.,
3) Α.Ο. Π.ΦΑΛΗΡΟΥ,
4) Α.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,
5) ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Φ.Μ.Σ.,
6) ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Α.Ο.,
7) Α.Ε. ΡΕΝΤΗ,
8) Α.Ε. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ,
9) Ο.Κ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,
10) Ε.Α. ΝΙΚΑΙΑΣ,
11) ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Α.Ο.,  
12) ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,
13) ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ,
14) Α.Ε.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ,
15) ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΧΩΝΩΝ/ΔΙΑ ΑΛΙΜΟΥ  ,
16) Α.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.
Σε περίπτωση, που μετά την λήξη του Πρωταθλήματος 2013–2014 και μέχρι την λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2014–2015,κάποιο ή κάποια αθλητικά σωματεία συγχωνευθούν, τότε την θέση ή τις θέσεις που μένουν ελεύθερες, δικαιούται να καταλάβει ή να καταλάβουν, η ομάδα ή οι ομάδες κατά σειρά του βαθμολογικού πίνακα  της περιόδου που έχει λήξει, της προηγούμενης Κατηγορίας (Γ΄ ΑΝΔΡΩΝ),πέραν των δικαιουμένων, σύμφωνα με τα άρθρα 21 παρ.2 και 23 παρ.3β, του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Σε καμία περίπτωση, δεν ευνοείται ομάδα της Β΄ Κατηγορίας που θα υποβιβαστεί.
Σε περίπτωση που κάποιο Σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στο   Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2013-2014, τότε θα εφαρμόζονται οι συνέπειες που απορρέουν από το άρθρο 47 παρ. η, του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Τα Σωματεία υποχρεούνται άμεσα στην καταβολή των οφειλών   προγενεστέρων αθλητικών περιόδων. Σε αντίθετη περίπτωση επίσης δεν γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής και παράλληλα το Σωματείο στερείται του δικαιώματος απόκτησης αθλητών με οποιαδήποτε διαδικασία μεταγραφών(ελεύθερης, προσωρινής διάρκειας, αποδέσμευσης), καθώς και των καταστάσεων, στον λογαριασμό 0026-0304-61-0101072545 στη Τράπεζα   EUROBANK, που θα αναγράφει την αιτιολογία κατάθεσης το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων(ΑΡΘΡΟ 28). και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τον Κανονισμό Πρωταθλημάτων (ΑΡΘΡΟ 28).
Υποβολή Δηλώσεων με επιφυλάξεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού από το Πρωτάθλημα.
Η κλήρωση των αγώνων του Πρωταθλήματος, ορίζεται στις 08  Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 18:30, στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”(περιβάλλων χώρος),παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται την 26η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη.

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα συναντηθούν μεταξύ τους δυο φορές, όπως ορίζουν τα άρθρα 34 και 35 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κάθε ΠΕΜΠΤΗ, ή άλλη ημέρα εφόσον η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, θεωρήσει αυτό απαραίτητο.
Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας εντός της εβδομάδος σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ.

Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν σε κλειστά γήπεδα.
Με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής στο Πρωτάθλημα κάθε σωματείο υποχρεούται να προσκομίσει παραχωρητήριο χρήσης διεξαγωγής των αγώνων του Γυμναστηρίου που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα του, καθώς και την έκθεση καταλληλότητας του αθλητικού χώρου, που θα έχει εκδοθεί από τα αρμόδια σύμφωνα με το νόμο όργανα, σύμφωνα με το άρθρο 56Α του νόμου 2725/1999 και το άρθρο 8 του νόμου 3207/2003 ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ από την αρμόδια Δημοτική Αρχή, ότι οι αγωνιστικοί χώροι τυγχάνουν κατάλληλοι και ασφαλείς για την διεξαγωγή των αγώνων.
Το σωματείο που αναγράφεται πρώτο στο Πρόγραμμα των αγώνων θεωρείται γηπεδούχος και θα έχει τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή.
Η Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., διατηρεί το δικαίωμα να προσθέσει στα πιο πάνω γήπεδα και άλλα που πληρούν τους όρους διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση που αποκλεισθεί γήπεδο ή δεν είναι δυνατόν για οποιονδήποτε λόγο να τελεσθεί ο προγραμματισμένος αγώνας σε αυτό και αφού έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στην Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. από το γηπεδούχο σωματείο, ο αγώνας αυτός ορίζεται την ίδια ή άλλη ημερομηνία στο ίδιο ή άλλο γήπεδο (ΑΡΘΡΟ 33), τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 3 της παρούσας προκήρυξης.

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Οι αγώνες θα διεξάγονται με δερμάτινη  μπάλα BADEN.

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ.

Τα σωματεία που αγωνίζονται θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 και 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που οι δυο ομάδες του αγώνα έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.
Οι διαγωνιζόμενοι αθλητές θα φέρουν υποχρεωτικά στη φανέλα τους ευδιάκριτα τους αριθμούς από 4 έως και 15.
Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θα φέρει διαφορετικό αριθμό φανέλας ή δεν έχει στη φανέλα του αριθμό, τότε θα απαγορεύεται η συμμετοχή του, σύμφωνα με τα άρθρα 42 και 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Οι αγώνες τελούνται με την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.3207/2003.
Ως εκ τούτου, τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.

Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις των ισχυόντων Αθλητικών Νόμων και του άρθρου 36 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Κάθε Σωματείο δικαιούται να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές,εκ των οποίων μόνο ένας (1) μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής, καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής, του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την Ε.Ο.Κ. πριν τη συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του (άρθρο 1 παρ.3 Υ.Α. 6439/Β/2002).
Από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014,όλα τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, πρέπει στον αριθμό των αθλητών που θα δηλώσουν στο Φύλλο Αγώνα, υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν στη δωδεκάδα, τουλάχιστον τέσσερεις (04) αθλητές μέχρι 22 ετών(γεννηθέντες το έτος 1991 και νεότερους).Ένας από αυτούς θα αγωνίζεται κατά τη κρίση του Προπονητή, υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά  στην πεντάδα που αγωνίζεται κάθε στιγμή, μέχρι εξάντλησης των δηλωθέντων στο Φ.Α. αθλητών. Οι ανωτέρω αθλητές, καθώς και όσοι δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα και είναι γεννημένοι το έτος 1991 και νεότεροι, θα φέρουν αριθμό φανέλας  υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά  με τα νούμερα 12, 13, 14 και 15, με σκοπό τη καλύτερη αναγνώρισή τους, από τους Διαιτητές, τον Κομισάριο, τους Βοηθούς Διαιτητών και τους αντιπάλους.  
Εξυπακούεται πως σε περίπτωση που μια ομάδα διαθέτει περισσότερους από τέσσερεις αθλητές γεννημένους το έτος 1991 και νεότερους, τα επιπλέον νούμερα στις φανέλες τους, μπορούν να διαφέρουν.
*Διευκρινίζεται επίσης, ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης, θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α, για αντικανονική συμμετοχή αθλητών.
**Επισημαίνουμε ότι με την τροποποίηση των Κανονισμών, που αποφασίστηκαν  στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων - Μελών της Ε.Ο.Κ. στις 05 Μαρτίου 2012, ορίζεται στο άρθρο 54, περί ενστάσεων, ότι οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών, εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ένωση, χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης, της αντίπαλης ομάδας.
***Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται, από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Ανδρών.  
****Αθλητές που έχουν δικαιωθεί, ύστερα από προσφυγή τους στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., μπορούν να εγγράφονται στο Σωματείο που επιθυμούν, το αργότερο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Σε περίπτωση που η απόφαση εκδοθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013, απαγορεύεται να αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών της τρέχουσας περιόδου, αλλά στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών της περιόδου 2014-2015.    
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., επιφυλάσσεται για κάθε αλλαγή των ανωτέρω, για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.  

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΑΝΑΒΟΛΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ.

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 51 του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Για την διακοπή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από τις οδηγίες της Ε.Ο.Κ./1371/29-03-96, σχετικές με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 47, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΕΣΕΙΣ.

Οι Eνστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 55 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων, πρέπει δε να υποστηριχθούν με έγγραφο υπόμνημα εντός σαρανταοκτώ (48) ωρών από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο των ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΥΡΩ, που καταβάλλονται στην Ένωση.
Α) Οι Ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς ή άσκησης Πειθαρχικού ελέγχου Διαιτητών, εκδικάζονται: α)από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α΄ βαθμό εφόσον η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.)είναι μονομελής, και σε Β΄ βαθμόαπό την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. και β)εφόσον η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι τριμελής, εκδικάζονται σε Α΄ βαθμό από το μονομελές όργανο της Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α, που ορίζεται ειδικά για αυτό το σκοπό και σε Β΄ βαθμό από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Β) Οι υπόλοιπες Ενστάσεις που δεν αφορούν Κανονισμούς Παιδιάς, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Γ) Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. που επικυρώνουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλήματος, εισηγήσεις οι οποίες αποφαίνονται επί Ενστάσεων της αρμοδιότητάς της σύμφωνα με τα παραπάνω, προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ., σύμφωνα με τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο.
Δ) Σωματεία που χρησιμοποιούν αθλητές, παραβαίνοντας το Άρθρο 8 της παρούσας Προκήρυξης, ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ έστω και αν το αντίπαλο Σωματείο δεν έχει υποβάλλει ένσταση.  
Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα(αθλητές ή Σωματεία)που μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στους διεξαγόμενους αγώνες συμφωνούν αποδέχονται και καθιστούν αρμόδια ως Διαιτητικά όργανα για την επίλυση των μεταξύ τους κάθε φύσης διαφορών μόνο τα προβλεπόμενα από τον Νόμο ή τους οικείους κανονισμούς δικαιοδοτικά όργανα ή Επιτροπές. Η δήλωση συμμετοχής δεσμεύει επίσης τους αθλητές, τους προπονητές και τα μέλη των σωματείων χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη συμφωνία μεταξύ αυτών και της Ένωσης. Απαγορεύεται ρητά κάθε προσφυγή στα πολιτικά Δικαστήρια.
Σε περίπτωση που το σωματείο προσφύγει στα πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας των κανονισμών ή της παρούσας ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από όλα τα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ της επόμενης περιόδου, στα οποία συμμετάσχει.    

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

Α) Τα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό Πρωταθλημάτων, οι δε Διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες και οι αθλητές σωματείων, καθώς και οι προπονητές στις κυρώσεις που προβλέπονται από τους ισχύοντες ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και από τις ισχύουσες διατάξεις των   κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Β) Ομάδα, η οποία θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της αθλητικής περιόδου υπόκειται στις κυρώσεις του άρθρου 47, παρ.1 και 2 καθώς και των υποπαραγράφων αυτών, του κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Γ) Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., δικαιούται να χρησιμοποιήσει Διαιτητές ή Κριτές άλλων Συνδέσμων,  εφόσον τούτο κριθεί σκόπιμο, εξαιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές ή φίλαθλοι σωματείου εις βάρος Διαιτητών ή Κριτών.
Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον σαρανταοκτώ (48) ώρες πριν την τέλεση του αγώνα στον οποίο έχουν ορισθεί Διαιτητές ή Κριτές άλλων Συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα μετακίνησής τους, διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.
Δ) Σε περίπτωση τιμωρίας του γηπέδου - έδρας της ομάδας, η τιμωρούμενη ομάδα εκτίει την ποινή της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 82, του Πειθαρχικού Δικαίου Σωματείων, του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.
Ε)Τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, απαγορεύεται να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες ή Τουρνουά, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Σε αυτούς τους αγώνες είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται επίσημοι Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητών, που θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ./Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 4του Νόμου 2725/1999 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Νόμο 3057/2002 και ύστερα από έγγραφο αίτημα του ενδιαφερόμενου Σωματείου.
ΣΤ) Σε περίπτωση ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ή αντικανονικής συμμετοχής αθλητή, οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών, εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ένωση, χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης, της αντίπαλης ομάδας.  Το Σωματείο θα αποβάλλεται αμέσως από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και θα υποβιβάζεται στην αμέσως  επόμενη Κατηγορία. Ο προπονητής που υπογράφει το Φύλλο Αγώνα, θα καλείται σε απολογία από το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Σε περίπτωση τιμωρίας του, η ποινή του θα κοινοποιείται στην Ε.Ο.Κ., στις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, καθώς και στον Σ.Ε.Π.Κ.
Με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., στις περιπτώσεις πλαστοπροσωπίας αθλητών που έχουν τελεσιδικίσει οι σχετικές ενστάσεις, οι υπαίτιοι εκτός της επιβολής των πειθαρχικών ποινών, θα παραπέμπονται στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ  12ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΑΝΟΔΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
Για την βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού των Πρωταθλημάτων, για την κατάταξη δε αυτών ισχύουν όσα αναφέρονται στα άρθρα 48 και 49 του ίδιου Κανονισμού.
Διευκρινίζεται, ότι σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 8(όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε Ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσής σε δυο (02) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.
Β) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ.
Ανέρχονται οι τρεις (03) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας στην Α΄ Κατηγορία. Σε περίπτωση μη υποβιβασμού από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία στην Α΄ Κατηγορία, τότε ανέρχεται στην Α΄ Κατηγορία και η τέταρτη (4η) κατά σειρά ομάδα της Β΄ Κατηγορίας.
Γ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 49 του κανονισμού της Ε.Ο.Κ., ανεξάρτητα από τις τυχόν προβλεπόμενες αναδιαρθρώσεις κατηγοριών, οι ομάδες που προβλέπεται να υποβιβασθούν, οπωσδήποτε υποβιβάζονται και καταλαμβάνουν την τελευταία βαθμολογική θέση της αμέσως κατώτερης κατηγορίας.
Στη Γ΄ Κατηγορία, υποβιβάζονται οι πέντε (05) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Σε περίπτωση κατά την οποία υποβιβαστεί από την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ μια (01) ομάδα, τότε ΔΕΝ υποβιβάζεται και η έκτη(6η) ομάδα. Σε περίπτωση που θα υποβιβαστούν δυο (02) ομάδες από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζεται και η έκτη (6η)ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.  Σε περίπτωση που θα υποβιβαστούν τρεις (03) ομάδες από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζεται και η έβδομη (7η) ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα, σε περίπτωση κατά την οποία υποβιβαστούν τέσσερις (04) ομάδες από την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, τότε υποβιβάζεται και η όγδοη (8η) ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα, τέλος σε περίπτωση κατά την οποία υποβιβαστούν πέντε (05)ομάδες από την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, τότε υποβιβάζεται και η ένατη (9η) ομάδα από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.
Δ) ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ.
Ι) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο Πρωτάθλημα σε οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
α) Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Πρωτάθλημα.
β) Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη περίπτωση ισοβαθμίας.
γ) Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων στο σύνολο των αγώνων του Πρωταθλήματος.
δ) Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα.
ΙΙ) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων σε θέση μη σημαντική στο Πρωτάθλημα, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας οι τρεις πρώτες παράγραφοι της ανωτέρω παραγράφου Ι και αν η ισοβαθμία εξακολουθεί να υπάρχει, θα γίνεται κλήρωση.
*Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ε.Ο.Κ. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ(ΚΟΟΥΤΣ):

“Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή”(άρθρο 31, παρ.11 του Ν.2725/1999).Τυχόν συμμετοχή προπονητή στον οποίο έχει επιβληθεί Πειθαρχική ποινή, σε αγώνα της ομάδας με την ιδιότητά του  ως αθλητή, αποτελεί παράβαση και επισύρει τις από τον Κανονισμό προβλεπόμενες συνέπειες σε βάρος του παραβάτη, αλλά παράλληλα αποτελεί και αντικανονική συμμετοχή αθλητή στον αγώνα, παράβαση που επισύρει την ποινή που προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο της Ε.Ο.Κ. Εξυπακούεται ότι τα ανωτέρω ισχύουν και εφόσον ο προπονητής τυγχάνει και αθλητής άλλου Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των διαγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται από τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο, καθώς και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.(άρθρα 37 και 40) και της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΑΡΘΡΟ 15ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., αποφάσισε ομόφωνα στην τακτική του συνεδρίαση στις 29/04/2013 τα κάτωθι:
α) Για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας  Ανδρών, την καταβολή παραβόλου που ανέρχεται στο ποσό των πενήντα (50) ΕΥΡΩ, στον λογαριασμό 0026-0304-61-0101072545  στη Τράπεζα EUROBANK, που θα αναγράφει την αιτιολογία κατάθεσης Εξυπακούεται  πως αν δεν καταβληθεί  το παράβολο, δεν θα γίνεται αποδεκτή η δήλωση συμμετοχής.
β) Τα Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεούνται πριν την έναρξη του αγώνα να καταβάλλουν τα έξοδα του αγώνα(οδοιπορικά κάθε Διαιτητή, κάθε Κριτή και Κομισάριου), των οποίων τα ποσά θα σας γνωστοποιηθούν με Συμπληρωματική Προκήρυξη.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν  τα έξοδα από το γηπεδούχο Σωματείο, τότε θα μηδενίζεται.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης Διαιτητή ή Διαιτητών, Κριτή ή Κριτών, τότε το γηπεδούχο Σωματείο δικαιούται να μη καταβάλει τα έξοδα στους παρόντες παράγοντες διεξαγωγής των αγώνων, τα οποία έξοδα θα καταβάλλονται στους δικαιούχους από τους Συνδέσμους Διαιτητών και Κριτών.    
Το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα έξοδα του επαναληπτικού αγώνα , σε περίπτωση που είναι παρόντες άπαντες οι παράγοντες της διεξαγωγής του αγώνα.
Σε περίπτωση μη τέλεσης και του επαναληπτικού αγώνα, τα έξοδα θα καταβάλλονται στους δικαιούχους  από τους Συνδέσμους Διαιτητών και Κριτών.    

ΑΡΘΡΟ 16ο: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι δυνατόν να μεταδίδονται τηλεοπτικά.
Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, γηπεδούχος και φιλοξενούμενη, υποχρεούνται να αποδέχονται την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., εξουσιοδοτείται από τις ομάδες για την σύναψη συμβάσεων με τηλεοπτικά μέσα για την απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των αγώνων του Πρωταθλήματος.
Η γηπεδούχος ομάδα, έχει την υποχρέωση να επιτρέπει την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου στο γήπεδο και να του παρέχει τις απαιτούμενες διευκολύνσεις για την σωστή μετάδοση του αγώνα.
Σωματείο που θέλει να παραχωρήσει το δικαίωμα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων του, υποχρεούται να ζητήσει την συγκατάθεση της Ένωσης.
Στα Σωματεία που παραβιάζουν όσα ορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους, επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης ενός (-1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα, για κάθε αγώνα που απαγορεύουν την μετάδοση ή μεταδίδουν τον αγώνα χωρίς την έγγραφη άδεια της Ένωσης.
Η μαγνητοσκόπηση από οποιοδήποτε τρίτο σωματείο θα επιτρέπεται, εφόσον θα έχει την συγκατάθεση για αυτή την ενέργεια και των δυο διαγωνιζομένων σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 17ο: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ.

Από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Παίδων.
Σε περίπτωση μη συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Παίδων, δεν θα δικαιούνται συμμετοχή ούτε στο Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Ανδρών. Σε περίπτωση που αποχωρήσουν από το Πρωτάθλημα Παίδων ή μηδενιστούν σε δυο (02) αγώνες, τότε η ανδρική ομάδα, θα αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται.

ΑΡΘΡΟ 18ο : ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ.

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί ειδικό έπαθλο με δίπλωμα μετάλλιο χρυσού χρώματος, στους δε αθλητές της θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια χρυσού χρώματος. Στην δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα θα απονεμηθούν διπλώματα και μετάλλια χρώματος αργυρού και χαλκού αντίστοιχα.

ΓΕΝΙΚΑ.

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, από τον κανονισμό Διαιτησίας, από τον κανονισμό πρωταθλημάτων και από την Γενική Προκήρυξη καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Ι. ΠΑΛΑΤΟΣ
ΕΥΑΓΓ. ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ

Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Αθλητικη Ενωση Καλλιθεας - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger