ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ :
Home » » Φιλοσοφία Σκοπός Στόχος και Όραμα για τις Ακαδημίες μας

Φιλοσοφία Σκοπός Στόχος και Όραμα για τις Ακαδημίες μας

Written By STARENTZIS SAKIS on Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013 | 2:27:00 π.μ.

Η καλαθοσφαίριση και γενικότερα η αθλητισμός είναι η ίδια η ζωή...


Γνωρίζετε τα προβλήματα της νεολαίας μας σήμερα: την εμπλοκή της με τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα, τη βία, αλλά και την ανεργία που τη μαστίζει. Πιστεύουμε ότι και εσείς θα θέλατε να συμβάλλετε στην εκστρατεία την οποία έχουμε ήδη αρχίσει, να στρέψουμε την προσοχή, το ενδιαφέρον και τη ζωντάνια της νεολαίας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας διέξοδο, νόημα και προοπτική σε αυτήν. Πιστέψτε και σεις σε αυτό το όραμά μας, ότι ο αθλητισμός είναι η μόνη ή η σπουδαιότερη διέξοδος της νεολαίας στα προβλήματα της εποχής.

Λειτουργήστε με κριτήρια πρόβλεψης και πρόληψης πριν μπουν στην οικογένεια, γιατί μετά ίσως είναι αργά. Μην κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά, οι κίνδυνοι είναι ορατοί δίπλα μας. Το σωμάτειο μας έχει σαν στόχο να διδάξει σε αγόρια ηλικίας 6-18 ετών τα μυστικά του μπάσκετ, του υπέροχου αυτού ομαδικού αθλήματος που με την οργανωμένη και συστηματική ενασχόληση των παιδιών στα τμήματα υποδομής μας μέσω της καθοδήγησης έμπειρων και σωστά καταρτισμένων προπονητών, δίνει την δυνατότητα σε αυτά αφενός να μάθουν ουσιαστικά το άθλημα του μπάσκετ και αφετέρου να κοινωνικοποιηθούν μέσω της ένταξής τους σε μια μικρότερη κοινωνία, την αθλητική ομάδα.

Η συνύπαρξη και η συνεργασία ενός νέου ανθρώπου με συνομίληκούς του, με αντικειμενικό σκοπό τόσο την ομαδική όσο και την ατομική διάκριση, αποτελούν τα αναγκαία εφόδια που θα αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτό, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που τα παιδιά γίνονται αποδέκτες άσχημων και επικίνδυνων επιρροών, οι οποίες τα οδηγούν στην περιθωριοποίηση και την εσωστρέφεια.

Το μπάσκετ συνεισφέρει όχι μόνο στην σωματική διάπλαση αλλά κυρίως στην διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, αφού μέσα από την άθληση σε αυτό βελτιώνεται η ικανότητα αντίληψης, οξύνεται η προσοχή και αναπτύσσεται η φαντασία. Το μπάσκετ είναι το απόλυτα ομαδικό άθλημα που βοηθάει το παιδί να αυτοπειθαρχεί - υπακούοντας σε κανόνες - μέσα στο μικρό κοινωνικό σύνολο της αθλητικής ομάδας, να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας με γνώμονα την ευγενή άμιλλα και την αλληλεγγύη και τέλος, να γίνεται πιο υπεύθυνο και δυνατό, αφού μαθαίνει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.

Όλες αυτές οι αρετές που προσφέρει το μπάσκετ αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια για την περαιτέρω ένταξη του παιδιού στην σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης κοινωνίας. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τα παιδιά σταθεροποιούνται συναισθηματικά, αναπτύσσουν σωστά την προσωπικότητά τους και καλλιεργούν την φιλία και τον σεβασμό τόσο προς τους συναθλητές τους όσο και προς τους αντιπάλους τους.

Σκοπός της Ακαδημίας είναι η δημιουργία μιας αθλητικής κυψέλης για όλα τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλλιθέας και όχι μόνο. Οι στόχοι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των Ακαδημιών είναι επιγραμματικά οι εξής:
1. Υποδομή σε βάθος και προγραμματισμός

2. Αθλητές με ήθος

3. Άριστοι μαθητές

4. Η σωστή σωματική, κοινωνική και ψυχολογική ανάπτυξη των αθλητών της


5. Η αγάπη για την ομάδα το άθλημα και τον Δήμο Καλλιθέας.

Στόχος μας

 Ένα κρίσιμο ερώτημα που μπορεί να τεθεί στους γονείς στους  νέους αλλά και στους φιλάθλους είναι: «τι σου αρέσει πιο πολύ στο μπάσκετ»;
 Δεν νομίζω ότι αυτό που απολαμβάνουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι είναι τα καρφώματα και τα τρίποντα, αλλά η ομαδικότητα, ο συντονισμός και η γρήγορη κίνηση της μπάλας. Το σουτ στο καλάθι είναι το βραβείο αυτής της ομαδικότητας. Χωρίς ομαδικότητα είναι σχεδόν αδύνατο μια ομάδα να κάνει σουτ αφού είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να πλησιάσει την αντίπαλη μπασκέτα. 
Υπό αυτή την έννοια, το μπάσκετ είναι η αναλαμπή της κοινότητας που εξαφανίζεται, της συλλογικότητας που όλοι θέλουμε να υπάρχει.....

Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι το κύτταρο, το κέντρο , η κυψέλη , ο θεσμός που κρατάει  όρθια την χώρα μας στην δίνη της οικονομικής κρίσης είναι ο θεσμός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και τα παραδείγματα αλληλοβοήθειας που προσφέρουν τα μέλη της..... (η μητέρα που κρατάει τα παιδιά για να δουλεύει το ζευγάρι, ο γιος που δίνει χαρτζιλίκι στον πατέρα του γιατί η σύνταξη που λαμβάνει δεν επαρκεί ουτε για τα απαραίτητα... ο 40 άχρονος εργένης που αναγκάζετε να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι γιατι πλεον δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί απο την εργασία του.. και άλλα πολλά οικογενειακά παραδείγματα) 
Αυτό που επιδιώκουμε είναι πολύ απλά να διευρύνουμε το ιερό θεσμό της οικογένειας στον χωρο της Ακαδημίας μας αποκομίζοντας ΟΛΟΙ (Ομάδα-αθλητές-γονείς-διοίκηση φίλαθλοι) τα ευεργετήματα της Ελληνικής Οικογένειας , λειτουργώντας με μια αμφίδρομη δοτική σχέση..

Μια δράση που έχουμε οραματιστή να υλοποιήσουμε είναι η Δημιουργία Δικτύου Επαγγελματιών αποτελούμενο από τους γονείς των αθλητών μας , και τα επαγγέλματα τους . Ουσιαστικά αναφερόμαστε για ΔΩΡΕΑΝ διαφημιστική προβολή , η οποία θα γίνετε σε κάθε ευκαιρία επικοινωνίας της ακαδημίας μας προς τους γονείς των αθλητών μας (επιστολές ενημέρωσης , ίντερνετ μέσα απο την ιστοσελίδα της ομάδας μας, ) παροτρύνοντας τα μέλη μας να χρησιμοποιούν   τις επαγγελματικές υπηρεσίες των άλλων μελών της ακαδημίας μας.
Νομίζω οτι τα οφέλη δεν είναι απαραίτητο να τα αναλύσω......

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω οτι είναι πλέον πεποίθηση μας, πως ουσιαστικά η μοναδική  αντίδραση στα πλαίσια της κρίσης που περνά η χώρα μας είναι οτι πρέπει να κάνουμε σωστά,επαγγελματικά   ευσυνείδητα  και με πολύ μεράκι  την δουλεία μας. (Είναι κυριολεκτικά το μόνο που περνά απο το χέρι μας ) 
Εμείς οι προπονητές λέμε ότι την επίθεση σε μια ομάδα μπάσκετ δεν μπορώ να την ορίσω και να την εγγυηθώ, Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι η καλή λειτουργία της άμυνας.
Ας παίξουμε λοιπόν όλοι καλή άμυνα στον τομέα μας......!!

Έτσι οραματίζομαι τις Ακαδημίες της ΑΕ Καλλιθέας:
Μια ερασιτεχνική ακαδημία που θα λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα, Δημιουργώντας όλες αυτές τις συνθήκες όπου τελικά μια ομάδα καλαθοσφαίρισης μπορεί να γίνει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Έχουμε ΣΚΟΠΟ,  ΣΤΟΧΟ, και ΟΡΑΜΑ  για τις ακαδημίες μας ,για εσάς και τα παιδιά σας.
Ευελπιστούμε οτι θα σας βρούμε δίπλα μας σε αυτή μας την προσπάθεια..


  Σας ευχαριστώ.

Θανάσης Σταρέντζης
Προπονητής Καλαθοσφαίρισης - Γυμναστής
Υπεύθυνος οργανώσεις και συντονισμού
των ακαδημιών της Α.Ε  Καλλιθέας
Share this post :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Αθλητικη Ενωση Καλλιθεας - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger